Loading...
Paarden 2018-06-03T14:23:08+00:00

De paarden

Floortje

Floortje is onze schattige shetlandmerrie van 1 meter groot. Ze is 13 jaar en is heel lief en aanhankelijk. Ondanks haar kleine gestalte is ze zeer aanwezig in de kudde. Ze laat zich niet snel doen en is een echte kapoen. Floortje houdt van poetsen, spelen en knuffelen alsook van korte ritjes met kindjes op haar rug.

Bertje

Bertje is een 10 jarige Welsh pony van 1m16. Hij is de baas van de kudde en kan hierdoor dominant zijn. Hij leert je hoe je je grenzen moet aangeven en hoe je sterk kan staan. Anderzijds is hij ook heel lief en aanhankelijk en past hij zichzelf goed aan aan nieuwe situaties. Hij is nieuwsgierig van aard en hij heeft steeds zin om gepoetst en geknuffeld te worden. Hij rijdt met veel enthousiasme in de piste maar past zich aan aan zijn ruiter.

Freya

Freya is een haflinger merrie van 15 jaar oud en is 1m38 groot. Ze is de meest sociale van de kudde en komt graag iedereen begroeten… of kijken of je worteltjes of iets anders lekkers op zak hebt. Ze is lief, zachtaardig en aanhankelijk en houdt van alle aandacht. Als ze moet werken kan ze eigenzinnig zijn en heeft ze een duidelijke aanpak nodig. Hier kan je echter veel van leren. Freya is de ideale partner om je grenzen te leren aangeven.

Bloem

Bloem is een haflinger merrie van 12 jaar oud. Ze is een klein beetje kleiner dan Freya en meet 1m36. Bloem is een slimme dame die veel in haar mars heeft. Ze heeft bij haar vorige baasje op een hoog niveau dressuur gereden. Ze is gevoelig en past zich goed aan aan de mensen die met haar werken. Bloem is geen knuffelaar maar zal zelf aangeven wanneer ze aandacht wil. Bloem kan op een zeer duidelijke manier haar grenzen aangeven. Ze is wel nieuwsgierig en hoort er graag bij.

Missouri

Missouri is de grootste van de kudde en meet 1m50. Hij is 10 jaar en is een kruising tussen een Arabier en een Appaloosa. Hij is de meest gevoelige en is heel lief en zachtaardig. Eens je Missouri’s vertrouwen hebt, is hij de meest aanhankelijke. Verder is hij nieuwsgierig en komt hij je steeds begroeten. Met Missouri kan je leren om zacht en geduldig te zijn.

Lucy

Roosje

De honden

Flor

Flor is een Golden Retriever en kwam 10 jaar geleden op de boerderij wonen toen Hanne en Lore nog thuis woonden. Hij is de vaste boerderijhond die er steeds graag bij is. Door zijn leeftijd is hij niet meer van de snelste maar hij komt graag een kijkje nemen als er iemand op het erf komt. Hij is een echte allemansvriend en geniet enorm van knuffels en aanrakingen.

Rosa

Rosa is een Berner Sennen en woont bij Lore maar komt steeds mee naar de boerderij. Ze speelt graag met Flor en geniet met volle teugen van de ruimte en de buitenlucht die ze hier heeft. Rosa is twee jaar en is steeds enthousiast om iedereen te verwelkomen. Buiten speelt ze graag en is ze dol op wandelen. Binnen rust ze liever en doet ze niets liever dan knuffelen.