Evenementen 2020-06-28T18:36:12+00:00

Zoeken jullie in de vakanties nog een leuke activiteit voor jullie kinderen?

Zijn zij dol op paarden en de boerderij? Zinvol Buiten organiseert in elke schoolvakantie  ‘dolle dierendagen’!

Een greep uit het aanbod: Paardenmodeshow, parcours bouwen met de shetlanders, ponyrijden, gaan wandelen met de mini pony’s en de hond, konijntjes knuffelen, dierenbeeldjes schilderen,  de grote dierenquiz, paardenkoekjes maken, hoefijzers versieren, stokpaardjesrace,cupcakes versieren … en nog veel meer!

Inschrijven en meer info: 0486 40 40 82 of zinvolbuiten@telenet.be

Wanneer?

Zomervakantie: 6, 10, 14, 15 en 20 juli

5, 6, 11, 12 , 24 en 28 augustus

Voor wie?

Kinderen van 5 tot 12 jaar

Prijs?

37 euro per dag van 9u tot 16u

Inclusief 2 tussendoortjes en water a volonté.

Ook kinderen met extra zorgbehoeften zijn welkom.

De sociale vaardigheidstraining is een programma van 3 sessies waarin we met de paarden en andere dieren (honden, konijntjes, ezels) spelenderwijs gaan werken aan het versterken van sociale vaardigheden.
We werken rond assertiviteit, communicatieve vaardigheden, grenzen leren aangeven, leren ‘neen’ zeggen,… We doen allerhande opdrachten en spelletjes samen met de dieren. Er wordt in een kleine groepjes gewerkt. Op deze manier krijgt iedereen voldoende individuele aandacht en kan er zo veel mogelijk interactie zijn met de paarden/dieren. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom.
Wanneer? 
Nieuwe data in 2020 !
Prijs? 
De kostprijs bedraagt 75 euro voor de drie sessies van 2 uur.

Inschrijven? Via telefoon 0486 40 40 82 of stuur een mailtje naar zinvolbuiten@telenet.be

Tijdens de 2-delige workshop rond emoties voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt gewerkt rond het herkennen en benoemen van emoties bij zichzelf en anderen, het leren omgaan met emoties enz.  Ook tijdens deze workshop wordt er spelenderwijs gewerkt met de paarden en de andere dieren.  Ook deze workshop vindt plaats in kleine groepjes.
Wanneer?
Nieuwe data in 2020!
Prijs?
De kostprijs is 50 euro voor 2 sessies van 2 uur.

Meer info zie op de website tabblad ‘Workshops’ onder ‘aanbod’.

Inschrijven? 

Via telefoon 0486 40 40 82 of stuur een mailtje naar zinvolbuiten@telenet.be

YOGA VOOR VOLWASSENEN : 

Heb je nood aan ontspanning, je hoofd even helemaal leeg maken? Ben je graag buiten, tussen de dieren? In juli en augustus kan je op Zinvol Buiten yoga volgen. Deze 3-delige lessenreeksen zijn de perfecte kans om Yoga te volgen, zonder je te moeten inschrijven voor een langere reeks. De lessen zullen plaatsvinden in de wei, tussen de paarden, pony’s en de ezels (zij lopen niet los) en eventueel de geitjes. Naast het beoefenen van yoga, bieden ook het buiten zijn in de natuur, de aanwezigheid van de dieren, de geluiden op het platteland enz. een grote meerwaarde zodat het een totaalbeleving wordt.

Wat?
In yoga ligt de focus op de verbinding tussen ons lichaam en onze geest. Yoga leert je om je geest tot rust te brengen en het bevordert de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.
Met yoga leer je in het ‘ hier en nu’ aanwezig te zijn. Je komt beter in balans, in verbinding met jezelf, met je omgeving en met je wezen. Je wordt je meer bewust van je lichaam en je geest en hun wisselwerking. Op lichamelijk vlak zorgt yogabeoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijke manier aangepakt worden. Mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij. Je kunt je beter focussen en concentreren, je lichaam en geest worden flexibeler.
De yogalessen zijn voor iedereen geschikt , ongeacht de leeftijd of fysieke mogelijkheden/beperkingen. De bewegingen en houdingen kunnen aangepast worden aan de persoonlijke noden van ieder lichaam, zodat iedereen er voordeel uit kan halen.

Door wie?
Hild Jacobs van Heppie Zen heeft reeds jarenlang ervaring als yogadocente. Naast yoga voor volwassenen, heeft Hild veel ervaring met yoga voor kinderen en jongeren. Meer informatie over Hild: www.heppiezen.be

Waar?
Op Zinvol Buiten houden we van “zinvol buiten zijn”, van de natuur, de gezonde buitenlucht en de nabijheid van de dieren. Daarom vindt de yoga plaats buiten tussen de weiden van de paarden en ezels. Zij staan apart om de veiligheid te waarborgen.

Wanneer?
– Yoga voor volwassenen: (telkens per aparte les)
maandag 6 juli  van 19u30 tot 20u30

dinsdag 14 juli  van 19u30 tot 20u30

maandag 20 juli  van 19u30 tot 20u30

Kostprijs 12,5 euro per sessie  inclusief een gezond drankje achteraf.

Info en inschrijvingen:  zinvolbuiten@telenet.be  of 0486 40 40 82

OUDER-KIND YOGA : 

Wat?
Wil je graag eens een leuke, originele en ontspannende activiteit doen met je kind(eren), petekind(eren) of kleinkind(eren)? Houden jullie van buiten zijn, tussen de dieren? Dan is de ouder-kind-yoga tussen de boerderijdieren op Zinvol Buiten een ideale activiteit voor jullie! Jullie doen samen leuke en ontspannende yoga-oefeningen op de weide tussen de dieren (dieren staan achter omheining). Daarnaast is het een leuke activiteit om jullie band te versterken.

Voor wie?
Voor ouder, grootouders, peters/meters, … samen met een of meerdere kinderen van 6 tot 12 jaar.

Wanneer?
Maandag 6 juli

Dinsdag 14 juli

Maandag 20 juli

Steeds van 18u tot 19u

Kostprijs: 16 euro per duo (of 20 euro voor een ouder met 2 kinderen)  inclusief een gezond drankje achteraf.

Door wie?
Hild Jacobs van Heppie Zen heeft reeds jarenlang ervaring als yogadocente. Naast yoga voor volwassenen, heeft Hild veel ervaring met yoga voor kinderen en jongeren. Meer informatie over Hild: www.heppiezen.be

Waar?
Op Zinvol Buiten, een therapie-, leer-, speel- en zorgboerderij in Rijkevorsel, houden we van “zinvol buiten zijn”, van de natuur, de gezonde buitenlucht en de nabijheid van de dieren. Daarom vindt de yoga plaats buiten tussen de weiden van de paarden en ezels. Zij staan apart om de veiligheid te waarborgen.

Meer info en inschrijven:
zinvolbuiten@telenet.be
0486 40 40 82
www.zinvolbuiten.be