Kinderfeestjes 2021-01-17T11:01:14+00:00

 

Vier je verjaardagsfeestje bij ons op de boerderij samen met de dieren! Wij zorgen mee voor een halve dag dierenplezier!

Update Corona-maatregelen:

De verjaardagsfeestjes gaan zoveel mogelijk door in openlucht, waardoor jullie je verjaardag op een veilige manier kunnen vieren.

We hebben een aantal activiteiten (pony’s verkleden, parcours met de shetlanders, cupcakes versieren en themafeestje prinsessen/unicorns)  tijdelijk uit ons aanbod gehaald, omdat ze niet voldoende coronaproof zijn en omdat het voor ons praktisch niet haalbaar is om deze te blijven aanbieden onder de huidige maatregelen. We hopen deze activiteiten in de verdere toekomst wel opnieuw te kunnen aanbieden.

Onderaan dit document vindt u meer info over de huidige coronamaatregelen op Zinvol Buiten.

Wanneer? 

Op woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u30.

Op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 12u30 of zaterdagnamiddag van 13u30 tot 16u30.

In de vakanties alle weekdagen op aanvraag.

Er dienst steeds gereserveerd te worden. Onze boerderij is niet vrij toegankelijk.

Voor wie? 

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Wat? 

=>  Het basisprogramma: Boerderijfeestje + paardrijden = 15 euro p.p. 

 • ‘Hallo allemaal!’: Verwelkoming van alle kinderen op de boerderij. Kennismaking met de dieren. We geven de pony’s iets lekkers te eten, we gaan kennismaken met de ezels, de hond is er ook graag bij en wil graag een aaitje. De konijntjes, cavia’s  en de geitjes worden graag geknuffeld en ook tegen de kippen zeggen we dat jullie er zijn!
 • Cadeautjestijd! Ook van Zinvol Buiten krijgt de jarige een cadeautje. Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie eventueel de cadeautjes verstoppen in de stro-speelstal. Pret gegarandeerd voor de jarige!
 • Pony’s poetsen en ponyrijden: De pony’s moeten eerst gepoetst en vertroeteld worden. Elk kind mag om de beurt ponyrijden. De pony’s worden steeds door ons begeleid om de veiligheid te waarborgen.
 • Zinvol Buiten trakteert op verjaardagscake of donuts (1 donut per kind) en een drankje (brikje chocomelk of fruitsap, water mag à volonté gedronken worden).
 • Vrij spel: o.a. racen met de gocarts en fietsen, verkeersborden,  stro-speelstal met glijbanen, pinpongtafel, sjoelbak, trampoline, speelcaravan, veel ruimte om te spelen, …  (of zelf in te vullen met spelletjes) of activiteit voorzien door Zinvol Buiten (zie verder).

=>  Het basisprogramma: Boerderijfeestje zonder paardrijden = 13 euro p.p. 

 • ‘Hallo allemaal!’: Verwelkoming van alle kinderen op de boerderij. Kennismaking met de dieren. We geven de pony’s iets lekkers te eten, we gaan kennismaken met de ezels, de hond is er ook graag bij en wil graag een aaitje. De konijntjes, cavia’s  en de geitjes worden graag geknuffeld en ook tegen de kippen zeggen we dat jullie er zijn!
 • Cadeautjestijd! Ook van Zinvol Buiten krijgt de jarige een cadeautje. Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie eventueel de cadeautjes verstoppen in de stro-speelstal. Pret gegarandeerd voor de jarige!
 • Zinvol Buiten trakteert op verjaardagscake of donuts (1 donut per kind) en een drankje (brikje chocomelk of fruitsap, water mag à volonté gedronken worden).
 • Vrij spel: o.a.o.a. racen met de gocarts en fietsen, verkeersborden,  stro-speelstal met glijbanen, pinpongtafel, sjoelbak, trampoline, speelcaravan, veel ruimte om te spelen, …  (of zelf in te vullen met spelletjes) of activiteit voorzien door Zinvol Buiten (zie verder).

Uitleg vrij spel:

Er staan gocarts en fietsen ter beschikking, verkeersborden zodat ze een echt parcours kunnen maken, er is een zandbak en een trampoline waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Er is een leuke speelcaravan waarin de kinderen kunnen spelen, alsook een grote stro-speelstal met glijbanen, een pingpongtafel en een sjoelbak.  Er is veel speelruimte buiten zodat de kinderen zich uren kunnen vermaken. De poort vooraan doen we dicht zodat het erf veilig is voor de kinderen.

Bij slecht weer kan er gespeeld worden in de schuur, de stro-speelstal en in de konijnenstal.  Op deze manier is er voldoende overdekte speelruimte voor de kinderen.

Voor dit vrij spel moet er zelf begeleiding/toezicht voorzien worden, aangezien wij bezig zijn met de activiteiten met de dieren.  Er mogen uiteraard ook zelf spelletjes meegebracht worden.

 

=> Mogelijke activiteiten onder begeleiding van Zinvol Buiten: Hiervoor wordt een toeslag per kind gevraagd.

 • Stokpaardjes knutselen en stokpaardjesrace (+3,5 euro p.p.)               

Eerst knutselen we zelf een stokpaardje. De kinderen kunnen hun creativiteit hierin de vrije loop laten. Daarna gaan we buiten in de piste een parcours bouwen met hindernissen, kegels, hoepels etc. Hier doen we het parcours met onze zelfgemaakte stokpaardjes.  Elk kind mag zijn eigen stokpaardje mee naar huis nemen.

 • Knutselactiviteit: gipsen paardenbeeldjes schilderen (+ 3,5 euro p.p.) 

Elk kind krijgt een gipsen paardenbeeldje en mag dit schilderen. Het beeldje mag natuurlijk mee naar huis genomen worden.

 • Hoefijzers versieren (+3,5 euro p.p.) 

We gaan een echt hoefijzer versieren met stickers, pareltjes, glitters, lintjes enzovoort. Kortom, we maken er een echt kunstwerkje van. Deze geluksbrenger mag mee naar huis genomen worden.

 

 

Onze activiteiten zijn onder begeleiding. Wel vragen we nog minimum 1 volwassene die actief deelneemt aan het feestje (bij grotere groepen vragen we minimum 2 volwassenen). Dit omdat hij/zij de kinderen beter kent. Ook vragen we dat deze volwassene toezicht houdt. Als wij bijvoorbeeld bezig zijn met de paarden, kunnen wij geen oogje in het zeil houden bij de kinderen.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, het weer, de werkzaamheden op de boerderij en de interesses van de groep kan het programma worden aangepast. Indien er bijvoorbeeld weinig interesse zou zijn in paardrijden, kan dit ook steeds uit het programma worden gehaald en kunnen er andere activiteiten worden ingepland (boerderijspelletjes, gocart race, …) Dit gebeurt steeds in overleg met de organisator.

We kunnen het feestje steeds aanpassen totdat het volledig op maat van jullie wensen is.

Voor elk feestje wordt er een minimumprijs van 125 euro gevraagd. Deze minimumprijs betreft het basisprogramma (ook het basisprogramma inclusief paardrijden).  Indien er extra activiteiten gekozen worden, komen deze kosten bovenop de minimumprijs van 125 euro. (Op het minimumbedrag worden geen kortingsbonnen aanvaard.)

Er mag zelf eten en/of versnaperingen voorzien worden (koekjes, snoepjes, chips, extra drankjes, een snack zoals hotdogs, pannenkoeken,,…). Onze picknickruimte kan steeds gebruikt worden. We vragen wel om dit op voorhand even te laten weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden in onze planning.

Ook kunnen er traktatiezakjes of ‘goodiebags’ besteld worden. Hierin zit bijvoorbeeld een notitieboekje van Unicorns, een bijbehorend potlood en sleutelhanger, een kleurplaat in hetzelfde thema en een klein zakje snoepjes. (voor de jongens kan dit in piratenthema): + 3 euro per kind.

Ook kunnen we een pinata, gevuld met snoepjes voorzien. Dit kan in een spelletjes verwerkt worden. Deze prijs komt op 25 euro.

 

Meer info en/of reserveringen:             

zinvolbuiten@telenet.be of 0486 40 40 82 of via het contactformulier op deze website

Praktische info:

Parkeren:

Jullie kunnen parkeren achteraan op het erf (t.h.v. de strospeelstal zijn er links 2 parkeerplaatsen op boomschors voorzien). Ook is er 1 parkeerplaats vooraan op het erf, links voor het ‘huisje’.  Ouders die kinderen komen brengen of halen, kunnen overal op het erf even parkeren.  Gelieve zo weinig mogelijk op straat te parkeren.

Kledij/schoenen:

Bij voorkeur dragen de kinderen gemakkelijke kledij en schoenen die vuil mogen worden.  In de zomer vragen we om dichte schoenen te dragen bij de activiteiten met de paarden o.w.v. de veiligheid.

Respect voor de dieren en het materiaal:

We vragen aan iedereen om respect te hebben voor de dieren.  Hun welzijn is voor ons heel belangrijk.  Ook vragen we respect voor het materiaal op de boerderij.

Corona-maatregelen:

– Jullie mogen de kindjes en ouders zelf verwelkomen aan de picknicktafel op de boerderij (bij droog weer) of aan de stro-speelstal achteraan op het erf. (rechtse witte stal helemaal achteraan, er hangen vlaggetjes buiten).

– gelieve eerst jullie handen te wassen of te ontsmetten bij de start van de dag. Jullie mogen dit tussen de activiteiten door ook voldoende doen. (handen wassen kan in de badkamer of aan het buitenkraantje aan de strospeelstal, ontsmettingsmiddel staat op de picknicktafel en in de andere binnenruimtes).

– bij de activiteiten buiten kunnen we voldoende afstand bewaren. Een mondmasker is dan voor ons niet nodig. Uiteraard mogen jullie ervoor kiezen het wel te dragen.  Wanneer we bij de rondleiding binnen in de stallen komen, vragen we wel aan de volwassenen om het mondmasker te dragen als we in groep zijn.

– gelieve ons te verwittigen bij ziekte.