Kinderfeestjes 2020-06-07T19:59:03+00:00

 

Vier je verjaardagsfeestje bij ons op de boerderij samen met de dieren! Wij zorgen mee voor een halve dag dierenplezier!

Wanneer? 

Op woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u30  of van 14u tot 17u.

Op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 12u30 of zaterdagnamiddag van 13u30 tot 16u30.

In de vakanties alle weekdagen op aanvraag.

Er dienst steeds gereserveerd te worden. Onze boerderij is niet vrij toegankelijk.

Voor wie? 

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Wat? 

=>  Het basisprogramma: Boerderijfeestje + paardrijden = 15 euro p.p. 

 • ‘Hallo allemaal!’: Verwelkoming van alle kinderen op de de boerderij. Kennismaking met de dieren. We geven de pony’s iets lekkers te eten, we gaan kennismaken met de ezels, de hond is er ook graag bij en wil graag een aaitje. De konijntjes  en de geitjes worden graag geknuffeld en ook tegen de kippen zeggen we dat jullie er zijn!
 • Cadeautjestijd! Ook van Zinvol Buiten krijgt de jarige een cadeautje.
 • Pony’s poetsen en ponyrijden: We halen de pony’s samen uit de wei, ze moeten eerst gepoetst en vertroeteld worden. Elk kind mag om de beurt ponyrijden. De pony’s worden steeds door ons begeleid om de veiligheid te waarborgen.
 • Zinvol Buiten trakteert op verjaardagscake en een drankje (brikje chocomelk of fruitsap, water mag à volonté gedronken worden).
 • Vrij spel (of zelf in te vullen met spelletjes) of activiteit voorzien door Zinvol Buiten (zie verder).

=>  Het basisprogramma: Boerderijfeestje zonder paardrijden = 13 euro p.p. 

 • ‘Hallo allemaal!’: Verwelkoming van alle kinderen op de de boerderij. Kennismaking met de dieren. We geven de pony’s iets lekkers te eten, we gaan kennismaken met de ezels, de hond is er ook graag bij en wil graag een aaitje. De konijntjes  en de geitjes worden graag geknuffeld en ook tegen de kippen zeggen we dat jullie er zijn!
 • Cadeautjestijd! Ook van Zinvol Buiten krijgt de jarige een cadeautje.
 • Zinvol Buiten trakteert op verjaardagscake en een drankje (brikje chocomelk of fruitsap, water mag à volonté gedronken worden).
 • Vrij spel: o.a. gocarts, verkeersborden, glijbaan op een zandberg, trampoline, veel ruimte om te spelen, …  (of zelf in te vullen met spelletjes) of activiteit voorzien door Zinvol Buiten (zie verder).

Uitleg vrij spel:

Er staan gocarts ter beschikking, er is een zandbak en een trampoline waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Er is veel speelruimte buiten om zelf allerhande spelletjes te voorzien voor de kinderen. Ook loopt er een veilig zandweggetje achter onze boerderij waar eventueel een zoektocht voorzien zou kunnen worden.

Voor dit vrij spel moet er zelf begeleiding/toezicht voorzien worden.  Er mogen uiteraard ook zelf spelletjes meegebracht worden.

=> Mogelijke activiteiten onder begeleiding van Zinvol Buiten: Hiervoor wordt een toeslag per kind gevraagd.

 • Shetlanders/pony’s verkleden  (+2,5 euro p.p.) 

Onze shetlanders en onze pony Freya gaan graag naar het beautysalon! Ze worden graag uitgebreid gepoetst, vertroeteld en mooi gemaakt! Ze kunnen verkleed worden als prinses, piraat,… Er kan gevlochten worden, staartjes gemaakt,… Er is allerhande verkleedmateriaal voor de pony’s én voor de kinderen. Zij mogen zichzelf ook verkleden! Als iedereen klaar is,  kunnen jullie mooie foto’s maken.

 • Stokpaardjes knutselen en stokpaardjesrace (+3,5 euro p.p.)               

Eerst knutselen we zelf een stokpaardje. De kinderen kunnen hun creativiteit hierin de vrije loop laten. Daarna gaan we buiten in de piste een parcours bouwen met hindernissen, kegels, hoepels etc. Hier doen we het parcours met onze zelfgemaakte stokpaardjes.  Elk kind mag zijn eigen stokpaardje mee naar huis nemen.

 • Parcours met de shetlanders (+2,5 euro p.p.) 

We gaan buiten in de piste een parcours bouwen met hindernissen, kegels, hoepels etc. Daarna halen we de shetlanders erbij en wordt het parcours aan de hand afgelegd met de shetlanders. De kindjes lopen er dan naast.

 • Knutselactiviteit: gipsen paardenbeeldjes schilderen (+ 3,5 euro p.p.) 

Elk kind krijgt een gipsen paardenbeeldje en mag dit schilderen. Het beeldje mag natuurlijk mee naar huis genomen worden.

 • Cupcakes versieren (+ 2,5 euro p.p.) 

We gaan cupcakes versieren met suikerpasta en glazuur. Iedereen mag 2 mooie en lekkere cupcakes maken.

 • Hoefijzers versieren (+3,5 euro p.p.) 

We gaan een echt hoefijzer versieren met stickers, pareltjes, glitters, lintjes enzovoort. Kortom, we maken er een echt kunstwerkje van. Deze geluksbrenger mag mee naar huis genomen worden.

 

Er kan ook een feestje volledig in thema van ‘prinsessen en unicorns’ gevierd worden. Dit is voor de meisjes heel leuk. In dit thema mag iedereen zich eerst verkleden en verkleden we de pony’s ook in dit thema. We hebben prinsessenrokjes, diadeempjes, toverstafjes,… Alle activiteiten worden aan dit thema aangepast. Als er jongens bij zijn, hebben we ook verkleedmateriaal voor piraten en cowboys. We kunnen op aanvraag ook een feestje volledig in een jongensthema voorzien. Hiervoor wordt een toeslag van 2,5 euro per kind gevraagd.

Onze activiteiten zijn onder begeleiding. Wel vragen we nog minimum 1 volwassene die actief deelneemt aan het feestje. Dit omdat hij/zij de kinderen beter kent. Ook vragen we dat deze volwassene toezicht houdt. Als wij bijvoorbeeld bezig zijn met de paarden, kunnen wij geen oogje in het zeil houden bij de kinderen.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, het weer, de werkzaamheden op de boerderij en de interesses van de groep kan het programma worden aangepast. Indien er bijvoorbeeld weinig interesse zou zijn in paardrijden, kan dit ook steeds uit het programma worden gehaald en kunnen er andere activiteiten worden ingepland (boerderijspelletjes, gocart race, …) Dit gebeurt steeds in overleg met de organisator.

Voor elk feestje wordt er een minimumprijs van 125 euro gevraagd. Deze minimumprijs betreft het basisprogramma (ook het basisprogramma inclusief paardrijden).  Indien er extra activiteiten gekozen worden, komen deze kosten bovenop de minimumprijs van 125 euro. (Op het minimumbedrag worden geen kortingsbonnen aanvaard.)

Er mag zelf eten en/of versnaperingen voorzien worden (koekjes, snoepjes, chips, extra drankjes,…). Onze picknick ruimte kan steeds gebruikt worden. We vragen wel om dit op voorhand even te laten weten.

Ook kunnen er traktatiezakjes of ‘goodiebags’ besteld worden. Hierin zit bijvoorbeeld een notitieboekje van Unicorns, een bijbehorend potlood en sleutelhanger, een kleurplaat in hetzelfde thema en een klein zakje snoepjes. (voor de jongens kan dit in piratenthema): + 3 euro per kind.

Ook kunnen we een pinata, gevuld met snoepjes voorzien. Dit kan in een spelletjes verwerkt worden. Deze prijs komt op 25 euro.

 

Meer info en/of reserveringen:             

zinvolbuiten@telenet.be of 0486 40 40 82 of via het contactformulier op deze website